about
about
about

Ékszerinformációk

A szépség nem minden, talán meglepő, de ez az ékszerek világára is igaz

Szerintünk elengedhetetlen, hogy az ékszer formájával, színeivel és stílusával megragadjon, lenyűgözzön. Ha igazán jó döntést akartok hozni, melynek életetek minden napján örülni szeretnétek, akkor az ékszer szépsége mellett még sok más tényezőre is érdemes figyelnetek. Ezen az oldalon néhány olyan kivitelezési lehetőséget mutatunk be Nektek, melynek segítségével a megrendeléskor az ékszereitek személyre szabásáról Ti magatok dönthettek.

Szeretettel várunk Benneteket bemutatótermünkben, ahol teljes körű felvilágosítást adunk az ékszereinkről.
A találkozó előtt kérjük, hogy a Kapcsolat menüpontunkban található elérhetőségeken egyeztessetek időpontot velünk!

Ötvözetek

Az ötvözetek nemesfémek és más különböző fémek keverékei, amelyekben az ötvözők arányait hosszú évek alatt fejlesztették ki. A nemesfém finomságaként feltüntetett érték – például aranynál az 585 és a 750, vagy platina és palládium esetén a 950 – az ötvözet színfém tartalmát adja meg ezrelékben.
A Bojti Ékszermanufaktúra által használt anyagok minden esetben nikkelmentesek, így garantáltan elkerülhető az allergiás reakció a nikkelre érzékenyeknél.
Ékszereinket a nemesfémiparban használt anyagok széles köréből el tudjuk készíteni a platinától a nemesacélig igény szerint.

Gyémánt

A gyártás során kizárólag kiváló minőségű, válogatott gyémántokkal díszítjük ékszereinket, ezzel is növelve azok időtállóságát. Gyertek el bemutatótermünkbe és ismerjétek meg a gyémántok világát, fajtáit és osztályozásuk szempontjait!

A gyémántokat csillogásuk és szépségük mellett egyéb paraméterek alapján osztályozzuk.

A nemzetközi standardok a gyémántokat az 5C alapján kategorizálják.

1C Color / szín /

A szín mértéke határozza meg a színtelenség fokát. A besorolás az angolszász ábécé betűit használja: D-től Z-ig terjed.

2C Clarity / tisztaság /

A gyémánt tisztasága minden olyan zárvány jelenlétét, számát, helyzetét és méretét jelzi, amelyek csak 10-szeres nagyítással láthatók.

A tisztaság meghatározza a tökéletesség fokát.

3C Cut / csiszolás /

A csiszolás jelzi a gyémánt formáját, csiszolásának arányait. A Bojti Ékszermanufaktúra kizárólag kiváló minőségű csiszolással, arányokkal és szimmetriával rendelkező gyémántokat használ.

4C Carat / tömeg /

A gyémánt tömegét karátban határozzuk meg, amely nélkülözhetetlen elem az értékeléséhez. Metrikus karátban (ct) mérik, egy karát egyenlő a gramm ötödével (0.20g).

 

5C Confidence / bizalom /

Fontos, hogy megbízz az ékszerészben, aki a megfelelő gyémántot választja ki Nektek. A Bojti Ékszermanufaktúra ékszerészei elkötelezettek abban, hogy megtalálják számotokra a tökéletes követ a kiválasztott ékszerhez.

„A gyémántoknak megvan a sajátos világnézete. Minden gyémánt óvatosságra int, elvégre nem kis dolog a gyémánt örök életét magunknak kívánni, akármilyen elérhetetlen is az. Mert hát nem ezt jelenti a gyémánt viselése, hogy kiemelje a szeretett lény szépségét és egyben elismerjük múlandóságát és a múlandóság nemességét?”

A jogász (The Counselor)

Felület

Átadáskor minden ékszer kifogástalan, használat során azonban viselési nyomok, karcolások keletkezhetnek rajta. A Bojti Ékszermanufaktúra minden ékszerét speciális felületkeményítő eljárással készíti el, hogy a lehető legkevesebb felületi sérülés keletkezzen.

Karikagyűrűink többféle felületi kialakítással készülnek.

Vésés

Megrendelt ékszereitekben megtalálható lesz a Magyar fémjelen kívül a Bojti Ékszermanufaktúra védjegye is. Igény esetén a felhasznált kövek minden fontos paraméterét is megjelenítjük. Gyűrűiteket saját belső véséssel tehetitek teljesen egyedivé.

Kreativitás

A Bojti Ékszermanufaktúra lehetőséget kínál arra, hogy egyedi igényeiteknek megfelelően készüljön el az az ékszer, amely a legjobban kifejezi az egyéniségeiteket.

Manufaktúránk nem híve a 3D tervezés és látványterv használatának, ezért a vevők teljes bevonásával történik az ékszerek tervezése, modellezése, így abból valóban egy kézzelfogható remekmű lesz.

Nemesfémek

A Bojti Ékszermanufaktúránál hazánkban egyedülálló módon közel 20 különböző nemesfémötvözetet használunk ékszereink elkészítéséhez.

A közismert aranyötvözeteken túl különféle platina és palládium ötvözetekből is gyártjuk ékszereinket. Aki további különlegességekre vágyik, az megismerkedhet a tantál és a nemesacél világával is.

about

Kapcsolatfelvétel
    Kapcsolatfelvétel
      Kapcsolatfelvétel
        Kapcsolatfelvétel